Groene stroom in de lift

ARNHEM – Duurzame elektriciteit zit in de lift. Zowel de vraag als het aanbod stijgt, meldt elektriciteitstransporteur TenneT. Vooral omdat het afgelopen jaar veel particulieren zonnepanelen op hun dak plaatsten en zelf energie zijn gaan opwekken stonden er eind 2011 ruim 10.000 productie-installaties voor duurzame energie ingeschreven.

Dat is 36 procent meer dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag van Certiq, de dochteronderneming van Tennet die certificaten uitgeeft voor energie die is opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Het aantal bewijzen van duurzaam opgewekte stroom kwam in 2011 uit op 11,1 miljoen, terwijl het in 2010 nog om 10,7 miljoen certificaten ging. Eerdere cijfers gaven al aan dat Nederlandse huishoudens en bedrijven steeds meer groene stroom zijn gaan gebruiken.

Bron: www.destentor.nl

Voor veel particulieren zullen zonnepanelen een interessante investering zijn. Kijkt u eens rond in ons assortiment kant en klare pakketjes of neemt u contact met ons op voor een offerte. Indien gewenst leggen wij onze offerte naast uw huidige energierekening en berekenen wij uw voordeel.